news-details
Ekonomija

Grupa turista iz Slovenije u Kotoru

Izvor: Bokanews

Crnu Goru je, posredstvom slovenačke turističke agencije SLO Tours, posjetila prva grupa turista iz Slovenije, koji su zadovoljni obilaskom sjevera i crnogorskog primorja. Posjetu je realizovala SLO Tours u saradnji sa crnogorskom agencijom Explorer, a riječ je o prvim turistima ove godine iz te zemlje.

Direktor SLO Tours-a, Zoran Petrović, kazao je da rade po programu Crnogorski vijenac, koji je njihov autentičan program u koji su uključena čak četiri od pet nacionalnih parkova.

-Naš program je jako bogat, imamo sve uključeno u cijenu i veliko nam je zadovoljstvo sarađivati sa Explorerom i nacionalnom avio-kompanijom Montenegro Airlines-rekao je Petrović, prenosi Infobiro.

On je dodao da su i ranije bile formirane grpe, ali da su zbog aktuelne epidemiološke situacije tek sada izveli prvu grupu.

-Ako situacija bude povoljna doći ćemo opet krajem avgusta, cio septembar i dio oktobra. Takođe, imamo u planu i brendiranje Crne Gore kao zimske destinacije- najavio je Petrović.

Vodič agencije Explorer, Sanja Mitrović, kazala je da joj je drago što su njeni prvi gosti ove godine baš Slovenci, jer oni jako vole Crnu Goru i Crnogorce.

-Program je koncipiran fantastično jer smo imali prilike da se upoznamo i sa ljepotama sjevera, ali i da vidimo Lovćen, crnogorsko primorje i Skadarsko jezero-navela je Mitrović.

Turistu su saopštili da su utisci posjete odlični, da je Crna Gora prekrasna država i da su svi ljubazni. Oni su kazali da će preporučiti Crnu Goru svima onima koji žele dobar odmor.