news-details
Ekonomija

U avgustu počinju radovi na projektu Bigova Bay

Izvor: RTCG

Sredinom narednog mjeseca počeće radovi na putnoj infrastrukturi u sklopu projekta Bigova Bay, a vrijednost investicije je 1,7 miliona eura, najavio je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

On je za Info Biro saopštio da će strategija izgradnje Kotora u narednom periodu biti usmjerena na buduće, kako kaže, respektabilne turističke kapacitete.

-Vi znate da je u ovom trenutku završena prva faza gradnje Blue Kotor Bay-a, hotela sa deset smještajnih jedinica koji će u drugoj fazi, nakon usvajanja Prostornog urbanističkog plana (PUP) imati preko 500 smještajnih jedinica i, što je jako bitno, 300 zaposlenih. Tu smo imali i podršku Vlade, koja je dala saglasnost za sporazum koji smo potpisali sa Bigova Bay.

Sporazum je “težak” nešto preko 15 miliona eura, u smislu opremanja zemljišta, i sa zadovoljstvom moram da istaknem da već oko 15. do 20. avgusta krećemo u realizaciju te investicije, na način da će se prvo raditi dio putne infastrukture vrijedan preko 1.700.000 eura- kazao je Aprcović.

On smatra da će na velikom dobitku biti svi lokaliteti koji korespondiraju sa budućim rizortom Bigova Bay.

-Sam podatak da je oko 300 miliona eura vrijednost ovog projekta, da ćemo imati referentne hotele u tom dijelu Opštine Kotor, prestižne hotelske komplekse, dovoljno govori o tome da ćemo u narednom periodu pozicionirati Kotor ne samo kao izletničku destinaciju, već kao destinaciju koja će da živi 12 mjeseci-istakao je prvi čovjek Opštine.

Za očekivati je i da će se početkom avgusta, nakon usvanja PUP-a, stvoriti neophodni preduslovi za izgradnju hotela iz lanca Marriott.

Takođe, kada je u pitanju projekat izgradnje žičare Kotor-Lovćen, Komisija za otvaranje ponuda je u prethodnih nekoliko dana radila na odabiru najpovoljnijeg ponuđača.

-Nadam se da ćemo u roku od četiri do pet dana imati konačan predlog prema Vladi kako bi se dodijelio koncesioni ugovor. To je izuzetno značajan infrastrukturni projekat vrijedan 24 miliona eura koji će pružiti svim turistima jedan nestvaran doživljaj, i moram da istaknem, prema onome što kaže struka, da će to biti jedan od najljepših projekata na svijetu-ocijenio je on.

*Fotografija: Bankar.me 

ad