news-details
Ekonomija

Nema posla ni za dilere soba

Izvor: Dan

 Osim što je gotovo potpuno blokirala poslovanje ugostitelja, izdavalaca smještaja i zakupaca plaža, pandemija virusa korona pogodila je i dilere soba. Kako nema turista, nema potrebe ni za uslugama dilera.

 Međutim, ima i onih koji su se „probudili” nakon otvaranja granica. Probaju nešto da ućare, teško se mireći s činjenicom da su uzalud pripremili spisak vlasnika kuća s brojevima telefona.S jednim od njih razgovarali smo na obali plaže na Žukotrlici.

-Godinama smo zaista lijepo zarađivali. Bilo je na kraju sezone od 15.000 do 20.000 eura zarade. Dobro nama, a dobro i vlasnicima smještaja. Posao smo zaista bili usavršili. Svaki dan smo imali listu slobodnih kapaciteta.

 Granice su uzalud otvorene, jer nema gostiju iz Srbije i okruženja. Ima malo Bosanaca, ali je to premalo da bi se nešto zaradilo. Nema ni inspektora, koji su prethodnih godina uvijek gubili utakmice protiv nas.

Bili smo daleko vještiji, a moguće i da se njima taj posao nije mnogo ni radio. Donijet je bio i Zakon o turizmu koji je zabranjivao prisustvo dilera soba i apartmana na terenu. I pored svega toga, mi smo opet dobro zarađivali. Ove godine i nama, kao i ostalima, predstoji krah, većina od nas živi samo od ovog posla- kaže naš sagovornik.

ad