news-details
Ekonomija

Nove subvencije za preduzetništvo u Baru

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević potpisao je danas ugovore sa 31 preduzetnikom koji su po Javnom pozivu za učešće u Program podsticaja razvoja preduzetništva za 2020. godinu ostvarili pravo na finansijsku podršku, objavljeno je na zvaničnoj internet prezentaciji Opštine..

-Kroz 31 zaključen ugovor planirano je 40 novih zaposlenja, što potvrđuje da je Program podsticaja razvoja preduzetništva, koji već drugu godinu zaredom realizujemo, realan i ostvarljiv i koji za cilj ima kreiranje novih radnih mjesta-kazao je Raičević.

Biznis planovi, podržani sa ukupno 126.500 eura, odnose se na oblast proizvodnje, inovativnosti u digitalnoj štampi i dizajnu, turističkim uslugama u ruralnim područjima, ugostiteljstva, psihologije i zanatstva. Deset ideja odnosi se na start-up biznise.

-Svojim društveno odgovornim angažmanom, Agencija za računovodstvo i finansijski konsalting „RACC“ DOO ponudila je preduzetnicima-početnicima u biznisu, koji su podržani od strane lokalne uprave, besplatne knjigovodstvene usluge na period od devet  mjeseci, kako bi uspješnije poslovali i lakše prevazišli negativne posljedice izazvane epidemijom novog korona virusa-navodi se u saopštenju.

-Važnost ovog Programa kojeg smo kreirali 2019.   je u tome što kroz zajedničko djelovanje pružamo podršku preduzetnicima, kako jedino možemo da se izborimo sa najavljenom ekonomskom krizom pandemije COVID-19-istakao je Raičević.

-Zajednički stav svih preduzetnika je da podrška Opštine, u vidu bespovratnih sredstava, u ovim kriznim vremenima predstavlja izuzetno značajan i snažan podsticaj za unapređenje postojećih i pokretanje novih biznisa.

Sredstva za podršku preduzetništvu koja je Opština Bar opredijelila u iznosu od 150.000 eura djelimično su raspodijeljena u prvom Javnom pozivu. Za preostali iznos sredstava do kraja godine biće raspisan drugi javni poziv, kada će podršku za svoje biznise naći još barskih preduzetnika-zaključuje se u saopštenju.

*Fotografija: Opština Bar


ad