news-details
Ekonomija

Poznati dobitnici nagrada na takmičenju „Ljetnja preduzetnička avantura“

Preduzetnička ideja Ivane Knežević „Dječji centar“ osvojila je prvo mjesto na omladinskom takmičenju „Ljetnja preduzetnička avantura“, koje je kao aktivnost Lokalnog akcionog plana za mlade organizovala Opština Bar, objavljeno je iz Opštine Bar.

Glasanje za preduzetničke ideje mladih putem Instagram naloga @ljetnja_preduzetnicka_avantura bilo je otvoreno do 20. avgusta, nakon čega je Komisija rangirala ispunjavanje uslova konkursa svih učesnika.

Prvu nagradu od 500 eura osvojila je Knežević za biznis ideju „Dječiji centar“, koja ima za cilj adekvatnu pripremu djece predškolskog uzrasta za predstojeće obrazovanje, kao i doprinos sveukupnom pravilnom rastu i razvoju djece na području Opštine Bar.

Drugu nagradu i 300 eura osvojila je Ena Šukurica koja je u saradnji sa koleginicom

Aleksandrom Despotović i dr Brankom Purlijom prikazala mehanizam borbe protiv maloljetničke narkomanije na lokalnom nivou, sa ciljem podizanja kolektivne svijesti o ovom problemu, ali i direktne pomoći ugroženima putem stručnog savjetovanja.

Treću nagradu i 100 eura osvojio je Arijan Liharević sa idejom „Ljetuj i ti“ kojom je prikazao mogućnost prevođenja školskih objekata u toku ljetnjih mjeseci u privremene kampove za srednjoškolce iz cijelog regiona.

Omladinsko takmičenje „Ljetnja preduzetnička avantura“ organizovano je sa idejom da podstakne preduzetnički duh i osnaži mlade za kreiranje korisnih i upotrebljivih rješenja u njihovom okruženju.

Rang lista učesnika i broj validnih glasova:

1. Ivana Knežević (Dječji centar) - 434

2. Ena Šukurica (Borba protiv maloljetničke narkomanije) - 214

3. Arijan Liharević (Ljetuj i ti) - 148

4. Katarina Perović (Upoznaj Bar) - 132

5. Nikolina Kovačević (Putevima crnogorskih ukusa) -131

6. Edina Osmanović (PhotoME) - 92

7. Marina Stojanović (Pametne klupe) - 52

8. Stefan Milović (Časovi kuvanja u organizaciji TOB)

ad