news-details
Ekonomija

Ugostitelji sa Bojane traže veću podršku institucija za pripremu sezone

Izvor: TV Teuta 

Zajedno sa drugim turističkim i privrednim udruženjima iz Ulcinja Udruženje restorana sa Ade Bojane podnijelo je predlog Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) za donošenje mjera u cilju ublažavanja posljedica ekonomske krize, kojima su pogođeni kako ugostitelji tako i zakupci plaža i vlasnici smještajnih objekata.

Ugostitelji sa Bojane se nalaze u nepovoljnoj situaciji, obzirom na to da nijesu bili u mogućnosti da sa Javnim preduzećem „Morsko dobro“ zaključe aneks ugovora, te sada posjeduju samo opštinska rješenja za rad, te su u nemogućnosti da prijave radnike od januara mjeseca. Oni tvrde da ih institucije guraju u „sivu zonu“ jer ih „onemogućavaju da rade po Zakonu“.

Od početka godine zajedno sa periodom kada je vladala epidemija ugostitelji su radili sa minusom, međutim, tvrde da je nezahvalno uraditi procjene pred početak špica sezone, te će postignute rezultate sumirati s kraja sezone.

-Godinama vlasnici restorana na Bojani apeluju na nadležne organe i institucije da im se obezbijede adekvatni uslovi za rad. Slab napon struje, neredovno održavanje mjesta predviđenih za odlaganje otpada, kao i nedostatak vodovodne infrastrukture problemi su koji se godinama guraju pod tepih-rekla je Valentina Bogojević, predstavnica Udruženja restorana na Bojani.

Iz ovog udruženja poručuju nadležnima da im pruže čvrstu ruku saradnje, kako bi gostima koji borave u gradu pružili bolju uslugu a sebi normalnu egzistenciju i rad.

ad