news-details
Ekonomija

Posebne povoljnosti za domaće turiste u okviru akcije “Ljetuj doma”

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG) i Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) žele da podstaknu građane Crne Gore da ovog ljeta provedu odmor u svojoj zemlji i da se bolje upoznaju sa raznovrsnom i bogatom crnogorskom turističkom ponudom.

– Kroz novu globalnu marketinšku kampanju “U društvu prirode” koja je počela da se realizuje prvenstveno na domaćem tržištu, i čija nas ključna poruka tj. slogan podsjeća da je priroda naš prijatelj, te da okružen prirodnom ljepotom Crne Gore čovjek se nikada neće osjećati usamljeno čak i kada je na distanci sa drugima, NTOCG, između ostalog, želi inspirisati lokalno stanovništvo da odmor provedu u svojoj zemlji – poručuju iz NTOCG.

Iako je crnogorski turizam u najvećoj mjeri oslonjen na međunarodne dolaske, namjera je da u ovoj vanrednoj godini podržimo nacionalnu ekonomiju time što ćemo podstaći domaći turizam, koji će prema prognozama UNWTO imati ključnu ulogu u prvoj fazi oporavka ovog sektora.

U skladu sa tim NTOCG  i MORT u saradnji sa partnerima rade na pripremi niza programa i akcija koje za cilj imaju podršku nacionalnim turističkim kapacitetima u pravcu kvalitetnog organizovanja ljetnje turističke sezone, uz što manje negativnih posljedica kojima će objektivno biti pogođena turistička privreda naše države i cijelog svijeta.

– U tom smislu, kao glavni partneri pružamo punu podršku realizaciji akcije „Ljetuj doma“ koja ima za cilj da se afirmišu domaći turistički kapaciteti i kroz posebne povoljnosti za građane oni podstaknu da odmor ili vikend provedu u svojoj zemlji i iskoriste priliku da je bolje upoznaju i dožive neke od onih, do sada možda neistraženih segmenata bogate i raznovrsne turističke ponude naše zemlje,ističu u NTOCG.

Činjenica je da veliki broj građana nije upoznat sa cjelokupnom domaćom turističkom ponudom. Tome u prilog govore i statistički podaci kakav je npr. podatak da više od 70% crnogoraca nije bilo na Prokletijama.

-Zahvaljujući platformi “Ljetuj doma”, građani Crne Gore moći će da pronađu odgovarajuću opciju za ljetnji odmor ili avanturu, uz značajne popuste koji ce biti ponuđeni od strane turističke privrede i besplatno promovisani na sajtu www.ljetujdoma.me. Svako ko pristupi sajtu imaće mogućnost da ostvari određeni popust na neku od turističkih usluga.

Pored popusta na ugostiteljske usluge, planirane su I dodatne povoljnosti kao što su poklon vaučeri kao što su besplatan vikend, večera...-Ističu iz NTOCG.

Akcija “Ljetuj doma” naišla je na veliko interesovanje turističkih poslenika, te će građanima na sajtu www.ljetujdoma.me biti ponuđene brojne povoljnosti I akcijske cijene na raznolike turističke usluge. Osim putem sajta, građani će o atraktivnim ponudama i popustima moći da se informišu putem društvenih mreža, facebook i Instagram stranice “Ljetuj doma”.